Britt met haar zoon Yassin.
Met kerst in Nederland

Britt en baby Yassin mogen na vier maanden eindelijk Egypte verlaten

20 december Vier maanden na de geboorte in Egypte kunnen baby Yassin en moeder Britt (19) het land eindelijk verlaten. Ze zitten nu in het vliegtuig naar Nederland, heeft minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken zojuist bekendgemaakt aan RTL Nieuws.

Blok spreekt van heel goed nieuws: "Er is steeds intensief contact geweest met de autoriteiten in Egypte, er was tijd nodig voor administratieve handelingen. Dat hadden we te respecteren. Met de uitkomst kunnen we alleen maar blij zijn."

Britt beviel van haar zoontje tijdens haar vakantie in Egypte zonder dat ze wist van haar zwangerschap. Omdat ze niet weet wie de vader van Yassin is, ondervond ze grote moeilijkheden bij het verkrijgen van de benodigde papieren. Moeder, kind en oma verbleven vervolgens maandenlang in een hotel. Ze zullen nu toch op tijd voor kerst terug zijn in Nederland.

Verslaggever Lex Uiting ging in september langs bij Britt en haar baby. Hierin vertelde de kersverse moeder dat ze in haar hotel is bevallen en dat ze zelf met een nagelschaartje de navelstreng heeft doorgeknipt.

Bron: RTL Nieuws