FERNANDO TIPT

Week van Fernando: Gallagher-broers, record voor Ed Sheeran en onverwachte kersthits

20 december Zelf noemt ie het 'zoetigheid voor de oren', hij staat altijd op scherp als het gaat om nieuwe muziek en artiesten. Elke donderdag gidst Fernando Halman ons door het woud aan singles, albums en muziektrends in De Week van Fernando.

Ruzie tussen de Oasis-broers Noel en Liam Gallagher

Noel Gallagher heeft weer eens een sneer uitgedeeld aan zijn broer Liam. De broers staan erom bekend elkaar vaak te beledigen en ditmaal was het de beurt aan de oudste van de twee. Noel zegt over Liam dat hij alleen wil optreden om zijn ego op te krikken en niks geeft om de fans. De broers maken niet alleen ruzie met elkaar, maar jagen ook geregeld anderen tegen zich in het harnas. Noel liet zich ontvallen dat het boeken van Jay-Z als headliner van het Glastonbury festival in 2008 fout was. Jay-Z reageerde met een ludieke actie en zong hun megahit wonderwall op het festival. 

Ed Sheeran behaalt record met Divide Tour

Een andere Brit die deze week het nieuws haalde is Ed Sheeran. Hij hengelde in 2018 met zijn Divide Tour het duizelingwekkende bedrag van 432 miljoen dollar binnen. Een kaartje kostte gemiddeld 88 dollar, minder dan bijvoorbeeld een kaartje voor Jay- Z & Béyonce, dat gemiddeld 119 dollar kost. Hiervoor moest hij 94 keer het podium op in maar liefst 53 steden. Met dit nieuwe record verpulvert hij het oude record dat op naam stond van U2 met hun eXPERIENCE + iNNOCENCE Tour in 2017. Dit bracht 316 miljoen dollar in het laatje. Voor de fans van de Divide Tour goed nieuws: Ed Sheeran gaat in 2019 vrolijk door met optreden, helaas doet hij Nederland niet aan volgend jaar. 

Kerstmuziek uit onverwachte hoek

We ontkomen er deze week niet aan: kerstmuziek. In allerlei lijstjes zijn ze al genoemd en vrijdag hebben we de nieuwste hit van Famke Louise en Ronnie Flex, Alleen Door Jou, gezien. De bekendste kerstnummers zijn natuurlijk van Wham, John Lennon, Band Aid en Mariah Carey. Maar er zijn veel meer mooie en gezellige kerstliedjes die we niet zo goed kennen. Hieronder de selectie van Fernando.

  • Marco Borsato - Kerstmis
  • Sam Smith - Have Yourself a Merry Little Christmas
  • Jessie J - Man With The Bag
  • Destiny's Child - 8 Days Of Christmas
  • Justin Bieber - Under the Misteltoe

 

Tip voor Twan

De Tip voor Twan is deze week het nummer Raggaeton van J. Balvin. Deze Colombiaanse zanger staat bekend om zijn reggaeton muziek. Zijn grootste hits zijn Mi Gente.

NandoLeaks

Dit zijn de tracks die Fernando tipt en zijn lijstje kun je volgen via Spotify.